jueves, 25 de febrero de 2010

'A Canyelles, Compostem!'

L’Ajuntament de Canyelles té un compromís amb el desenvolupament sostenible, on el tractament dels residus, especialment la fracció orgànica, esdevé un punt clau

VD | Compostatge casolà
VD | Compostatge casolà

La participació directa de la ciutadania en tot aquest procés és important i per això, aquest 2010, l’Ajuntament ha impulsat el projecte d’implantació de compostatge casolà “A Canyelles, Compostem!”. El Regidor de Medi Ambient, Josep Rodriguez, ha explicat que "per a l'Ajuntament serà la primera fase d'implantació de la recollida de la fracció orgànica que ara es obligatòria per a tots els municipis".

La campanya, que es desenvolupa en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, consisteix en la cessió d’un màxim de 50 compostadors, acompanyada de l’assessorament i formació necessaris pel seu bon ús, amb el compromís d’un correcte manteniment i dedicació del material pel fi proposat.

Per aquest motiu s’ha organitzat una sessió informativa on s’explicaran els conceptes bàsics i també en què consisteix participar en el projecte. La sessió tindrà lloc aquest divendres, 26 de febrer, a les 19,00h a la Sala Multicultural de Canyelles. El període d’inscripció per participar en el projecte del compostatge casolà romandrà obert de l’1 al 29 de març, i els primers 50 qui hi participin se’ls farà entrega d’un compostador per a les seves llars.

De fet, entre el 45% i el 50% de la brossa domèstica és matèria orgànica procedent de les restes de menjar (verdura, fruita, carn, peix, pa, etc.) i jardí. Si no es separa i es recicla convenientment va a parar als abocadors on, a més de generar problemes com gasos, líquids, olors desagradables i altres molèsties, és un malbaratament dels recursos. Amb el compostatge casolà, es llençarà un 50% menys de residus als contenidors i, al mateix temps, es generarà un producte útil per ser aprofitat per la terra, el compost, mitjançant un procés adient de tractament, el compostatge. "Aquesta iniciativa té un clar benefici ambiental, ja que calculem que unes divuit tones anuals de matèria orgànica es deixaran de transportar als abocadors", ha dit el Regidor.

Fuente info

No hay comentarios:

Noticias del Garraf

VILANOVA DIGITAL

CANYELLES en GoogleMaps