martes, 19 de enero de 2010

ICF instal·larà plaques fotovoltaiques al CEIP Sant NicolauICF instal·larà plaques fotovoltaiques al CEIP Sant Nicolau

CF Equipaments S. A. U, la filial de l’Institut Català de Finances dedicada a la promoció, construcció i manteniment d’equipaments d’ús públic, instal·larà plaques fotovoltaiques a la coberta del CEIP Sant Nicolau.
La mesura permetrà, d’una banda, l’aprofitament de cobertes per a la generació d’energia i, per l’altra, acostar les energies renovables als alumnes i professors a través de l’execució d’un projecte educatiu.
Aquesta instal·lació té un cost zero per l’Ajuntament ja que la instal·lació i explotació d’aquestes instal·lacions fotovoltaiques correrà a càrrec de l’empresa AV Soltaica, del Grup Aplir. Aquest projecte però, forma part d’una iniciativa més àmplia impulsada des de la Generalitat que té per objectiu instal·lar plaques solars a 108 centres escolars d’arreu de Catalunya.
Es crearan dues aules ambientals centrades en l’energia solar fotovoltaica, que tindran com a matèria primera les instal·lacions dels centres, i s’editaran materials educatius relacionats amb aquesta font energètica. A més, cada centre disposarà d’un panell informatiu que permetrà als alumnes realitzar un seguiment de l’energia que generin les plaques i de l’estalvi que suposin en les emissions de CO2.
Aquest projecte suposarà la instal·lació de 14.400 metres quadrats de plaques i d’una potència d’1,8 MWp i estalviaran l’emissió de 1.250 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. En total es mobilitzarà una inversió aproximada de 10 milions d’euros en l’àmbit de les energies renovables.
Fuente info & foto (www.vilanovadigital.com)

No hay comentarios:

Noticias del Garraf

VILANOVA DIGITAL

CANYELLES en GoogleMaps